Tuin

Hulst

De Ilex wordt ook wel de Hulst genoemd. De Hulst heeft een glimmende, donkergroene bladdekking en het produceert rode bessen. De plant geeft je tuin een mooie uitstraling en houdt indringers op afstand dankzij zijn stekelige bladeren.

Hoe plant je een Hulst?

Het planten van deze haagplant is best simpel.

  1. Allereerst moet je natuurlijk een geschikte locatie vinden waar je deze haagplant wilt planten.

 

  1. Als je vervolgens deze locatie gevonden hebt, moet je de grond rondom deze locatie bewerken met rijke compost. Doe dit tot een diepte van 20 centimeter. De compost zal namelijk de afvoer verbeteren en voedingsstoffen leveren die de haagplant nodig heeft om te overleven.

 

  1. Als dit gedaan is graaf je de locatie uit. Dit doe je door twee keer de breedte uit te graven en dezelfde hoogte aan te houden. Ook is het belangrijk dat de zijkanten helemaal recht zijn uitgegraven.

 

  1. Vervolgens plaats je de planten in de gaten. Houdt voor de kleine varianten een spreiding van 33 centimeter aan en voor de grotere soorten een spreiding van 50 centimeter.

 

  1. Wanneer dit gedaan is vul je de sleuf weer met de oorspronkelijke aarde en druk dit goed aan. Gebruik hierbij je handen en voeten, zodat deze stevig maar toch luchtig blijft.

 

  1. Geef ze voldoende water direct na het planten en geef je 3 keer per week voor 20 minuten water.

 

  1. Als laatste breng je een 5-6 cm laag mulch aan. Dit helpt namelijk met het reguleren van de bodemvocht en de temperatuur.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *